Crna Gora

 

Crna Gora je mala država u jugostočnoj Evropi, okupana Jadranskim morem, čije su preteče srednjevekovne Duklja i Zeta. Planine sa prosečnom visinom od 2000m, primorski deo od rta Oštro do ušća reke Bojane, znamenita istorija i kultrura, dovoljni su razlozi da posetite ovu nama blisku destinaciju.

 

Manastir Ostrog – smešten je na okomitoj litici Ostroške grede, a posvećen  čudotvorcu Sv. Vasiliju Ostroškom. Kažu da se u ovaj manastir dolazi sa verom i molitvom, a odlazi sa nadom i srećom.

Perast – malo mesto u Boki Korskoj sa živopisnom arhitekturom. Preko puta Perasta nalazi se Gospa od Škrpjela, veštačko ostrvo, koje  je nastalo prema legendi na steni usred mora.

Kotor – grad  na karajnjem severoistoku bokokotorskog zaliva, uvršten je u listu svetske kulturne baštine zbog svoje arhitekture, kulturnog nasleđa i prekrasnog prirodnog ambijenta.

Herceg Novi – primorski gradić sa 12.000 stanovnika, prepun cveća, palmi, restorana, kafića, šetališta koje  gleda na plavetnilo mora, brodiće i čamce okupane suncem.

Budva – područje oko grada poznato je kao Budvanska rivijera – sam centar crnogorskog turizma, poznat po peščanim plažama i  živom noćnom životu.

Ada Bojana – smeštena na najužnijoj tački crnogorske obale, idealno je mesto za nudiste, jahanje, igranje tenisa, odbojke, stonog tenisa i surfovanja.

Cetinje – istorijski kraljevski grad, osnovan u XV veku. U njemu je smešten Cetinjski manastir – vekovno crnogorsko kulturno središte i Biljarda – zgrada koju je Njegoš 1838. godine sagradio kao svoju rezidenciju.

Igalo – mesto u kome cveta letnji, ali i banjski turizam, poznato po tretmanima rehabilatacije.

 

Pored većih mesta na Crnogorskoj obali, pomenućemo i ona manja (Bečiči, Rafailovići, Sutomore, Čanj, Buljarice, Baošići, Bjela, Dobre Vode, Stoliv) koja imaju svoju priču i dušu.

Hotel Bečići

Hotel bečići

Hotel Čanj

Hotel Bečići