Turska

Više od 300 sunčanih dana u godišnje, kilometri dugih peščanih plaža, bogata istorija i kultura, brojne znamenitosti, prirodne lepote i orijentalni specijaliteti, samo su neki od razloga zašto se  turisti godinama vraćaju u ovu jedinstvenu zemlju čije obale zapljuskuju četiri mora – Sredozemno, Egejsko, Crno i Mramorno.

Kada se jednom nađete u ovoj prelepoj zemlji, ne propustite da obiđete Artemdin hram u  Efesu, jedno od sedam svetskih čuda – Mauzolej u Halikarnasu, da popijete šoljicu tradicionalnog turskog čaja u kafiću sa pogledom na Zlatni rog, osladite se originalnom bakalvom sa pistaćima i na kraju ponesete autentičan suvenir sa Velikog bazara.

Na raskršću Evrope i Azije, Turska je sekularana demokratska republika sa bogatom kulturnom baštinom. Prirodne lepote Turske spojene sa istorijskim spomenicima i gostoprimljivošću turskog naroda, kao i prelepim letovalištima u Antalijskoj i Bodrumskoj regiji, privlače svake godine milione ljudi. Turska pruža pregršt najrazličitijih mogućnosti za kreiranje savršenog odmora i uživanja, od poseta prirodnim pećinama – Karain i Beldibi, vodopadima Manvgat, do kupanja na Klaopatrinoj plaži i hodanja po kristalno belim bazenima Pamukala.

Antalija, Alanja, Kemer, Belek i Side, povezani vencem najmoderneijih hotelskih kompleksa oivičeni mekim, peščanim plažama i toplim kristalnim morem, nude odmor kakav se poželeti može. Ako Vam je potrebno da se na trenutak izdvojite od gradske vreve, napravite piknik u Dolini leptrira u kojoj još uvek caruje netaknuta priroda.

Ankara je kao glavni grad u senci znamemenitog Istanbula. Nekadašnji Bizantion, Novi Rim i Konstantinopilj – bivša prestonica tri velika carstva, danas je moderan centar kulture, trgovine, ali i nepriokosnoveno raskršće civilizacija i isprepletanih uticaja religija.