Pozivamo Vas na putovanje posvećeno poeziji Miroslava Antića, večitog tršavog dečaka svih detinjstava i  poslednjeg vojvode Vojvodine… Kroz sokake Kikinde provešće vas zaljubljenici u njegovu poeziju, maštari  i  poklonici Banata, suncokreta i  Mikine filozofije večnosti. Recitovaćemo…..naučićemo….družićemo se….. pomalo takmičiti…..

Tokom obilaska grada ne bi trebalo propustiti priliku i upoznati se sa skeletom starim 70.000 godina koji je pronađen u glinokopu „Toze Markovića“ i od tada je svetska atrakcija za mnoge turiste koji dođu u ovaj grad.

STANIŠTE SOVA UŠARA

Kikinda je i svetsko stanište sova ušara koje su svoj dom svile u samom centru grada. Ako i ne vidite jato sova koje se obično tokom oktobra vraćaju u svoj dom, znajte da u ovom gradu već odavno živi oko 700 jedinki koje su za najveće stanište na planeti izabrale baš Kikindu.

OAZA MIRA NA JEZERU

Prelepa oaza mira na nekoliko minuta od centra grada jeste i Staro jezero. Reč je o vodenom kompleksu ukupne površine oko 5,1 hektar.

Pre nekoliko godina započela je revitalizacija ovog prostora za koji su generacije Kikinđana emotivno vezane. Atraktivno je i zdravo mesto za odmor, rekraciju i uživanje. U blizini kompleksa se nalazi izvor termalne vode.

Muzej „Tera“ koji nudi dragocenu kolekciju skulptura od terakote koje su izložene na otvorenom prostoru nekadašnjeg pogona fabrike „Toza Marković“, nezaobilazne su ukoliko dolazite u ovaj grad.

Pored skulptura, ljubitelji umetnosti ostaće očarani jedinim mlinom sačuvanim na ovim prostorima, jer je „Suvača“ građena još krajem 19. veka i do danas je ostala u svom ruhu kao spomenik kulture od izuzetnog značaja.

ULICA PETRA DRAPŠINA NAJLEPŠA NA SVETU

Ukoliko posetite ovaj grad, sutra ili nekom drugom prilikom ne zaboravite da prošetate kroz Ulicu generala Drapšina koja je i zvanično proglašena za jednu od najlepših na svetu.